Откриват новата крайбрежна зона в Русе

10
Хората плажуват върху бетона, въпреки традиционната забрана за къпане в Дунава
Хората плажуват върху бетона, въпреки традиционната забрана за къпане в Дунава

Новата крайбрежна зона, която русенци чакат с огромен интерес, ще бъде открита официално утре, 4 август 

Новият надпис „Русе“ се оказа най-голямата атракция и върху него се катерят деца и тийнейджъри, които искат да си направят снимка. 

Любителите на плажа предимно от третата възраст не се притесняват от липсата на т.нар. Конски плаж, където разпъваха хавлиите си. Сега го правят върху бетона и, въпреки традиционната забрана за къпане в Дунава, не пропускат да поплуват в реката. За разлика от старата табела, която бе с императивното „Къпането забранено“, сега надписът е по-деликатен – „Къпането не е разрешено“. Това обаче не смущава русенци, които са свикнали да се разхлаждат през летните жеги в Дунава, пише Русе Медиа.

Още преди да бъде открита, крайбрежна зона стана гореща тема за дискусии сред русенци.

Много от хората се оплакват, че прекомерното използване на бетон и асфалт, както и липсата на дървета, прави крайбрежната зона неизползваема в летни жеги. Новите пейки са изключително неудобни, а новата пасарелка прилича на автомобилен паркинг на няколко нива.

Все още липсват и обществени чешмички, където гражданите да се разхладят и да пият вода. Ако пък някой ожаднее повече, може да седне на новото заведение. Но бъдете внимателни, защото може рязко да ви олекне джоба. Хората се оплакват, че цените са по-солени дори от скъпите ресторанти по Черноморието.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари