Открит кабел в тротоарна фуга заплашва живота на русенци

4
Кой ще поеме отговорност ако тока убие някое дете, както преди време в София?​
Кой ще поеме отговорност ако тока убие някое дете, както преди време в София?​

Кой ще поеме отговорност ако тока убие някое дете, както преди време в София?​

Добромир Митев сигнализира във Фейсбук групата „Писма до кмета на Русе“ за опасен кабел, по който тече ток.

Преди време качих пост с един токов кабел който вървеше през една фуга между плочките и бордюра на улица Янтра. Общината реагираха и на другия ден 5 човека след голямо чесане по главичките и съзерцаване на въпросния кабел решиха, че за момента тогава най-доброто решение е да спрат тока, който върви по него.

Така мина горе долу половин година без да светят въпросните лампи. Днес обаче какво се случва -няколко работника от Великата служба Комунални дейности ,извадиха стария кабел, разчовъркаха малко фугата и почнаха да слагат нов кабел в старата фуга. При което аз реших да ги питам знаят ли каква глупост правят, на какви стандарти отговаря това кабелополагане и кой ще поеме отговорност ако тока убие някое дете, както преди време в София. Почнаха се едни телефонни разговори, разправии, накрая аз и още няколко човека бяхме уверени, че ще го сложат само временно, а утре ще махнат плочките и ще го положат като хората, вкопан и във гофра, поне да отговаря на някакви минимални изисквания.

Прибирам се тази вечер и какво да видя-лампите си светят, по кабела явно върви ток, той си е в същата фуга, която така е замазана че и до напролет няма да изкара и кабела отново ще лъщи горе. Та ще ви чакам утре Господа общинари да си го изровите отново и да си го положите както трябва, което силно ме съмнява да се случи, а дори и да се случи, пак стои въпросът защо 4 човека днес загубиха цял един работен ден, харчейки от нашите пари за да свършат едно голямо нищо? И само да ви кажа, че това което направихте днес се нарича немарливо изпълнение на работно задължение и безстопанствено изразходване на общински средства. Друг е въпросът, че шанс токът да удари някого си го има. Улица Янтра, пред магазин Лайтс.

Добромир Митев

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 8
    5
    Нина Колева
    Страховито безхаберие!
  • 15
    4
    Обезспокоен
    На кмета ти и екипа му знаеш ли колко им дреме. Дано до кметските избори няма жертва.обезс
  • 11
    3
    Гост
    Нема ли гладни ромоланци да го "оправят" този кабел?
  • 16
    2
    123
    А ся къде е оня цървул дето се възхищаваше за стълбите пред била и как трябвало да сме доволни че се правело нещо. Цялата им работа е такава прави се разхищение, минете по липник и вижте на колко от тролейбусните стълбове липсват капаците или ако са там как са защитени със свински опашки.
  • 18
    1
    Я огледайъе Кея
    Огледайте дърветата преди понтона под рига.Кабели и кабелчета по дърветата около заведението.Сега там ли са ?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, детето не ще да заспи.
Да му изпея ли песен?
- Първо опитай с добро!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари