Откриха стопанина на кучето, нахапало две деца и жена в Пазарджик

1
Животното е било настанено в лечебница, но в нощта на инцидента то е починало, назначена е експертиза
Животното е било настанено в лечебница, но в нощта на инцидента то е починало, назначена е експертиза Снимка: btvnovinite.bg

Полицаи от участъка в квартал „Изток” установиха собственика на кучето, което нахапа две деца и жена в близост до местен хипермаркет в сряда вечерта.

Това е 71-годишна жена от Пазарджик, която след като е разбрала чрез медиите за случилото се сама е потърсила служители от участъка, съобщи bTV.

По нейни думи тя живее в къщата на още по-възрастната си майка, за която полага грижи. Кучето е отглеждано от семейството в двора от около 10 години и за него са полагани грижи.

По всяка вероятност забравена отворена входната врата към двора е дала възможност на домашния любимец на излезе на улицата и оттам да се придвижва свободно.

По необясними до момента причини то е нападнало последователно момиченце на две и половина години, а минути по-късно 7-годишно дете и неговата 30-годишна майка.

След получаване на сигнал за случилото се на място е бил изпратен полицейски автопатрул, който е предприел действия за изясняване на обстоятелствата около инцидентите. Друг екип от униформени е посетил „Спешното отделение” в МБАЛ-Пазарджик, за да установи състоянието на пострадалите.

Със съдействието на ОД „Безопасност на храните” и общинската администрация животното е било обработено и настанено от ветеринарен специалист в лечебница. Същата нощ то е починало, като за изясняване причините за смъртта е назначена ветеринарно-медицинска експертиза.

В продължение на два дни екипи на участъка в квартал „Изток” провериха десетки сигнали за евентуалния собственик на кучето.

Днес възрастната жена от Пазарджик сама се е явила в участъка и е декларирала това обстоятелство. По случая се водят полицейски производства под наблюдението на прокуратурата.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари