Откриха хиляди човешки кости в дома на британски хирург

0
Лекарят с необичайно хоби е събирал колекцията си от началото на 90-тe
Лекарят с необичайно хоби е събирал колекцията си от началото на 90-тe

Лекарят с необичайно хоби е събирал колекцията си от началото на 90-тe

Известен британски хирург, който лекува политици, спортисти и известни личности, тайно е събирал човешки кости, съобщава „Индипендънт“.

В имението на хирурга Дерек Макмин в Уорчестършир и в офиса му в Бирмингам са открити над 5 000 кости, отстранени по време на подмяна на тазобедрени стави. Лекарят събирал колекцията си от началото на 90-тe години, без да иска разрешение от пациентите, чиито кости е взел.

Персоналът на болницата в Бирмингам, където работи Макмин, е знаел за необичайното му хоби. Някои от тях му помагали за запазването на отстранените кости, като ги поставяли в специални съдове, предава БГНЕС.

През 2019 г. Макмин признава за съхранението на костите на ръководството на болницата. Той обяснил, че планира да ги изучава по време на пенсия и по този начин да държи разума си буден. Един от персонала в лечебното заведение каза пред „Индипендънт“, че историята не е публично оповестена, тъй като Макмин, както той се е изразил, е “гъската, която снася златните яйца и е носил огромен доход”.

Полицията започна разследване срещу лекаря. Тъй като той не е имал официален лиценз за съхраняване на телесни органи, е заподозрян в нарушение на британския закон за човешките тъкани.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари