Откриха близо 19 кг аналози на наркотици в кола на пункт Малко Търново

0

Те са намерени в резервната гума на колата и на задната седалка

Митническите служители на Митнически пункт Малко Търново откриха 18.412 килограма химични аналози на наркотични вещества в лек автомобил, управляван от български гражданин.

На 29.01.2023 г. колата с българска регистрация пристига на МП Малко Търново на изходящо трасе към Турция. Шофьорът, български гражданин с инициали С.С., е пътувал сам и е заявил в зоната за митнически контрол, че няма нищо за деклариране. Автомобилът е селектиран за щателна митническа проверка. В хода на контролните действия, извършени включително с рентгенова апаратура, митническите инспектори установяват подозрителна плътност на резервната гума и други зони. Вътре в резервната гума са открити при последвалата физическа проверка 8 полиетиленови пакета, съдържащи бяло на цвят вещество. Още 11 пакета с подобно вещество са открити в задната седалка на автомобила, след нейното демонтиране при проверката, съобщиха от Агенция Митници.

Иззети са общо 19 пакета. Установено е, че те съдържат 18.412 кг химични аналози на наркотични вещества. Общата стойност на откритите вещества възлиза на 589 195 лева по цени на съдопроизводството. По случая е образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор от ТД Митница Бургас, което се провежда под надзора на Окръжна прокуратура – Бургас.

Окръжна прокуратура – Бургас е внесла в съда искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ по отношение на С.С. Той е обвинен за това, че е направил опит контрабандно да пренесе през границата на страната 18.412 килограма аналози на наркотични вещества.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари