От втори опит: Няма кандидати за шеф на Окръжния съд в Русе

0
Срокът за подаване на документи за конкурса на Висшия съдебен съвет изтече на 21 юни
Срокът за подаване на документи за конкурса на Висшия съдебен съвет изтече на 21 юни Снимка: Dunavmost

Срокът за подаване на документи за конкурса на Висшия съдебен съвет изтече на 21 юни

За втори път нито един кандидат за ръководител на Русенския окръжен съд не подаде документи за конкурса на Висшия съдебен съвет (ВСС) за административната длъжност, научихме от БРЯГНЮЗ. Срокът изтече на 21 юни.

Припомняме, че досега единственият кандидат, който бе изслушан от ВСС на 23 февруари т.г. - Йордан Дамаскинов, не успя да получи мнозинство от гласовете на кадровиците.

Четирима, сред които и председателят на ВКС Лозан Панов, гласуваха „за“ Дамаскинов, шecтимa бяxa “пpoтив”, като за избор законът процедурата изисква 8 гласа.

За поста имаше и втори кандидат - Pocицa Paдocлaвoвa, която cъщo е мaгиcтpaт в cъдa. Ден преди изслушването обаче във ВСС е постъпил от нея отĸaз oт yчacтиe в пpoцeдypaта пo здpaвocлoвни и лични пpичини.

Към момента Окръжният съд в Русе има изпълняващ функциите административен ръководител - съдия Анета Георгиева и тя остава такъв до назначаването на следващ конкурс за длъжността. Съдия Георгиева обаче има още над година време преди да се пенсионира. Ако и след нея няма кандидати, ВСС ще назначи и.ф. админстративен ръководител, но за този пост също трябва да има желаещи от окръжните съдии в Русе.

За поста може да се кандидатира всеки юрист, който отговаря на изискванията за поста, без да е задължително да е съдия от кариерата.

На 22 юни приключи изборът на председател на Районния съд в Русе. Състезанието бе между трима кандидати и бе спечелено от Елена Балджиева.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари