От утре отварят детските градини в Русе

2
1629 деца са посочили, че ще се върнат обратно в детските заведения
1629 деца са посочили, че ще се върнат обратно в детските заведения

Детските градини на територията на Община Русе имат пълна готовност да отворят врати на 1 юни.

От предварително попълнените анкетни карти родителите на 1629 деца са посочили, че ще се върнат обратно в детските градини от 1 юни. От общината апелират децата, за които има кой да полага грижи в домашни условия, да си останат вкъщи и да изчакат края на извънредната обстановка. Целта е да се избегне вторична вълна на заразата с коронавирус.

Задължително ще бъде измерването на температурата на всяко дете, преди да влезе в детската градина, а здравни специалисти ще бъдат на разположение през всички летни дни от годината.

С отварянето на детските градини от 1 юни предстоят и проверки от Регионалната здравна инспекция, както и от инспекцията по труда. Експерти ще следят за това дали се спазват всички условия за безопасност на работа.

Ресурсните учители, които работят с децата със специални образователни потребности, могат да продължат своята работа с тези деца, които имат най-голяма потребност. Директорите на детските градини имат ангажимент да дефинират и степенуват нуждите на всяко дете, за да бъдат избегнати движения на специалисти от една група в друга.

Община Русе ще съдейства и отговаря на всички възникнали по време на учебната работа въпроси.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари