От РОС „Приятели на Русия” възразиха срещу изгонването на руски дипломати

0
Това е грешка, която ще съсипе България и в частност гр. Русе и региона, които имат дълготрайни търговски отношения с Русия
Това е грешка, която ще съсипе България и в частност гр. Русе и региона, които имат дълготрайни търговски отношения с Русия Снимка: Фейсбук страница на посолството на Русия в България

РЕГИОНАЛЕН ОБЩЕСТВЕН СЪВЕТ „ПРИЯТЕЛИ НА РУСИЯ

ВЪЗРАЖЕНИЕ

СРЕЩУ ЕКСПУЛСИРАНЕТО НА 70 РУСКИ ДИПЛОМАТИ ОТ БЪЛГАРИЯ

Да си приятел на Русия, да обичаш Русия е нещо, което носиш в сърцето. Това е чувство, болка, когато чуваш, че се наслагва омраза, че се говорят и пишат неща, които насила искат да  променят начина ти на мислене.  

Да обичаш тази страна, като в това  не   влагаш политически нюанс, а културен. Да си убеден, че Русия е духовността на човечеството. Да вярваш, че този народ е създал най-великата литература в света ( руската класическа литература) – Достоевски, Толстой, Пушкин, Чехов. И да я смяташ за най-великата литература не защото е достигнала най-големите висоти като литературна техника, а защото като  никоя друга достига до най-дълбоките кътчета  на човешката душа – и светли, и тъмни. Да споменем и театъра, операта, балета, живописта, където  руските творци създават не само произведения, а школи и стилове.

  Русия  е ухание на сила, ухание на вековна история, история, през която да се преклониш ! Чувството, че си значим, когато чуеш „братушка”.Усещане за единство – една вяра, език. 

 Русия е Величие и Сила. През това вековно величие, пред тази могъща по рода си  сила, човек може само да се преклони. 

Да посегнеш, обаче на тази дълговечна връзка е престъпление. Това не се е случвало и в най-мракобесните фашистки времена, през втората световна война, когато фашистка България не посяга на руската дипломация.

Категорично изразяваме несъгласие  с решението на Министър председателя в оставка, Кирил Петков, относно експулсирането на 70 руски дипломати. Това еднолично самоволно решение е повече от престъпление. Това е грешка, която ще съсипе България и в частност гр. Русе и региона, които имат дълготрайни търговски отношения с Русия. Това абсурдно решение ни поставя в зависимост от САЩ и Западна Европа. Вероятно това е пътят, нечисти интереси да влязат на българския пазар и в българската политика, да диктуват правила и да ни обявят за бананова република. Този акт на своеволие ни прави роби, а не свободни хора, каквито сме.

Ние, членовете на Регионален обществен съвет „ Приятели на Русия”, граждани, симпатизанти на руския народ и култура, представители на русенския бизнес, работещ с Русия, настояваме за преразглеждане на решението и гласуване в Народното събрание на тази заповед  и нейната отмяна!

Председателство на РОС „Приятели на Русия”

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    3
    byd0n
    България трябва да прекрати дипломацията с угода сащ и да изгоним всички сащнически посланици/шпиони нанагеесора сащ!
  • 4
    2
    Бандера
    Идите нах¥й "приятели на русия"!
  • 6
    1
    РУК за Ръша
    Тези трябва да се казват "Предатели на България". Всички да увиснат на крановете трябва!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари