От първо лице за адската катастрофа на "Тракия" вчера

1
Очевидец от катастрофата на АМ „Тракия“: Страшна гледка, 3 смачкани коли, гъст пушек
Очевидец от катастрофата на АМ „Тракия“: Страшна гледка, 3 смачкани коли, гъст пушек Снимка: Ваньо Стоилов

"Изключително страшна гледка. Ситуация извън пределите на човек с две голи ръце. От нашата страна се виждаха 3 изключително смачкани автомобила. Имаше гъст пушек. По-голямата част от хората слизаха, спираха, опитваха се да помагат с нещо", разказва Михаил Загорски, който е сред първите пристигнали на мястото на тежката катастрофа на магистрала "Тракия", която отне 5 живота

25-годишният Загорски пътува с приятелката си по АМ "Тракия" посока от София към Стара Загора, разкрива "168 часа".

В 16,55 ч, минути след инцидента, спира на метри от местопроизшествието. Там вече има и други спрели коли, а шофьори са се притекли на помощ и се опитват да изгасят с пожарогасители възпламенилата се кабина на тира.

"Около 30 секунди стояхме в колата с приятелката ми, докато асимилираме какво точно се е случило. Попитахме дали някой се е обадил на 112. Казаха, че не знаят и затова приятелката ми звънна", разказва Загорски. Сигналът до спешния телефон е направен в 16,56 ч., а линейка, пожарна и полиция се отзовават десетина минути по-късно. "Изключително бързо реагираха. Адмирации за тях и хората, които помагаха. Изключително адекватно и бързо", казва той.

"Имаше силен пушек, не се виждаше даже какъв е камионът, дали е цистерна, или нещо друго, което може да се запали или взриви. Щом пожарникарите изгасиха тира, дойде полиция и от страната към София, които ни обезопасиха района, за да тръгне движението през аварийната лента", спомня си Михаил.

В суматохата той успява да види една от пострадалите жени в инцидента. "Мисля, че малкото дете беше извадено от колата още преди бърза помощ да дойде и някой друг от преминаващите автомобили го закара в болницата, но не видях точно ситуацията. Друг пострадал беше млада жена на възраст между 25-30 г., която беше до нашия автомобил. Имаше кръв по нея, изглеждаше шокирана, но беше в съзнание. Хора говореха с нея и до колкото разбрах беше пътувала с приятеля си", разказва очевидецът.

Загорски се обръща към АПИ с въпрос след тежката катастрофа: "Защо не се спира движението на тирове през почивните дни? Във всички предишни години, когато съм пътувал през лятото ми е правило впечатление, че в петък и неделя в ранните вечерни часове беше забранено движението на камиони по магистралата."

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари