От днес времето се разваля

1
През нощта срещу вторник студеният въздух ще обхване цялата страна
През нощта срещу вторник студеният въздух ще обхване цялата страна

Днес времето над страната ще бъде предимно облачно, на много места с валежи от дъжд, значителни в Западна и в Централна Северна България

 С умерен до силен северозападен вятър ще нахлува студен въздух, а към вечерта, със застудяването, във високите полета на Западна България и Предбалкана дъждът ще премине в сняг. По студения атмосферен фронт на много места в югозападните, централните и източните райони от страната ще прегърми. В източната половина от страната, през по-голямата част от деня вятърът ще е южен.

Максималните температури ще бъдат между 12° и 17°, в Северозападна България и високите полета на Западна малко по-ниски. Атмосферното налягане ще бъде по-ниско от средното за март. През деня още малко ще се понижи. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ), съобщи за Агенция "Фокус" дежурният синоптик Мартин Славчев.

През нощта срещу вторник студеният въздух ще обхване цялата страна. Над Черноморието ще има значителна облачност, по-късно през деня с превалявания от дъжд. Ще духа умерен до силен южен вятър, който вечерта ще отслабне и през нощта срещу вторник ще се ориентира от запад-северозапад. Максималните температури на въздуха ще са между 11° и 16°. Температурата на морската вода е 7°- 8°. Вълнението на морето ще бъде 2 - 3 бала.

В планините ще бъде облачно с валежи от сняг, след обяд и през нощта срещу вторник - интензивни. Ще духа умерен до силен юг-югозападен вятър, който след обяд ще започне да се ориентира от северозапад и ще се усили. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 9°, на 2000 метра - около 1°.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Приемате ли тази жена за Ваша законна съпруга?!?!
- Приемам!
Отчето погледнал към младоженката и рекъл: - Момче, пак те питам..

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари