Остава нетипично топло за февруари

0
В петък ще бъде слънчево, но в събота следобяд ще нахлуе студен въздух
В петък ще бъде слънчево, но в събота следобяд ще нахлуе студен въздух Видео: БНТ

В петък ще бъде слънчево, но в събота следобяд ще нахлуе студен въздух

По-високи от обичайните са температурите и тази сутрин, особено в планините. На връх Мургаш термометрите отчетоха 3 градуса, а в Драгоман минус 3 градуса. Най-топло беше в Враца, Бургас и Ахтопол 5 градуса, в София - 0.

В близките часове мъглите почти навсякъде ще се разсеят и времето в по-голямата част от страната ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб вятър от север-североизток. Максималните температури ще са между 11° и 16°, в София около 15°, информира БНТ.

През нощта ще бъде безоблачно и почти тихо и в сутрешните часове, на места по поречието на Дунав ще се образува мъгла, която обаче бързо ще се разсее. Минималните температури ще се повишат още, в сравнение с днес и ще са между 1° и 6°, в София около 3°.

През деня отново ще е предимно слънчево, със слаб вятър от запад-югозапад. Очакват ни максимални температури между 13° и 18°, в Столицата около 16°.

Слънчево време ще преобладава и в планините. Ще е топло и подходящо за туризъм, с максимални температури по високите върхове над средните за края на февруари между 1 и 4 градуса, в планинските курорти от 7° на Алеко, 9°-10 в Боровец и Пампорово и до 13° в Банско. Ще духа до умерен вятър от запад. Остава голяма опасността от лавини извън обработените ски писти в курортите.

Слънчево и топло за периода ще е и навсякъде на Балканите. Само на отделни места сутринта ще има краткотрайни мъгли. Валежи от дъжд ще има утре в централните райони на Полша, Германия и Франция, както и в Португалия. Валежи, предимно от сняг, ще има и в западните райони на Скандинавския полуостров и на места в Европейска Русия, където се очаква рязко и съществено затопляне.

У нас в събота преди обяд ще бъде предимно слънчево и сравнително топло. В следобедните часове от североизток ще започне да прониква по-студен въздух. Облачността ще се увеличи и на места в източните райони ще превали дъжд.

В неделя облачността ще е по-често значителна, на отделни места, главно в Централна и Източна България ще има и слаби валежи от дъжд и сняг. Температурите ще се понижат съществено.

В началото на новата седмица ще е сравнително студено, облачността ще е по-често значителна, без съществени валежи.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари