Още трима с положителен тест за КОВИД-19 починаха в Русе през денонощието

0
Област Русе е на 9-то място по заболеваемост в страната
Област Русе е на 9-то място по заболеваемост в страната

И през последното денонощие се запазва тенденцията за повече оздравели отколкото заразени с COVID-19 на територията на област Русе

По данни на регионалната здравна инспекция за изминалите 24 часа са регистрирани 5 нови случая, а оздравелите са три пъти повече – 15. Така от началото на пандемията диагностицираните с коронавирус в областта достигнаха 6797 души, а излекуваните 4869. Активните случаи са 1600. И петте случая са от община Русе, като е необходимо да се отбележи, че тази бройка е на база много по-малко направени PCR тестове през почивните дни както в страната, така и в областта, защото по-голямата част от лабораториите не работят.

По последни данни към момента общо 389 души се намират на лечение в болниците от региона, като 42-ма от тях са в реанимация.

През вчерашния ден са починали още един мъж и две жени с положителен PCR тест за коронавирус. Ръководството и екипът на Областната управа изказват съболезнования на роднините и близките на покойниците. Смъртните случаи на хора с положителен PCR тест за COVID-19 от началото на пандемията до сега станаха 328, като 193-ма от тях са мъже, а 135 са жените.

Позовавайки се на данните от Единния информационен портал става ясно, че за денонощието област Русе е на 9-то място по заболеваемост в страната. Без нови случаи за последното 24 часа са областите Благоевград, Бургас, Монтана, Силистра и Стара Загора.

 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари