Още трима мъже и две жени с коронавирус починаха в Русе

0
Няма новоизлекувани от инфекцията
Няма новоизлекувани от инфекцията

Няма новоизлекувани от инфекцията

По данни на Регионалната здравна инспекция за изминалото денонощие на територията на област Русе са установени 56 нови случая на COVID-19, като новоизлекувани няма. Почти 77% от новозаболелите са от най-голямата община, а именно Русе. Там са установени 43 нови случая. Четирима новозаразени има и от община Сливо поле, трима от Иваново, по двама от Две могили и Ценово, както и по един от Борово и Бяла. Така от началото на пандемията диагностицираните с коронавирус в областта достигнаха 8345, а преболедувалите остават 7436. Активните случаи са 411. По последни данни към момента, намиращите се на болнично лечение са 149 души, но 33-ма от тях са в реанимация.

Вчера с положителен тест за коронавирус са починали още трима мъже и две жени. Ръководството и екипът на Областна администрация Русе изказват съболезнования на роднините и близките на покойниците. Смъртните случаи на хора с COVID-19 от началото на пандемията до сега са 501 на възраст между 26 и 98 години. 306 от тях са мъже, 195 са жените.

Позовавайки се на данните от Единния информационен портал става ясно, че за последното денонощие област Русе е на 13-то място по заболеваемост в страната. За изминалите 24 часа няма област без нови случаи, като с най-малко са Видин, Разград и Търговище – по 9.

До момента са поставени общо 5681 дози от ваксините на „Пфайзер“/“Бионтех“ и „Астра Зенека“, като повторна доза са получили общо 1256 лица, което означава, че при тях имунизационният процес е приключил. За последното денонощие са извършени 128 имунизации.

Припомняме, че ръководството на Областна администрация Русе е в постоянен контакт с всички институции на местно, регионално и национално ниво и ежедневно следи ситуацията с разпространението на COVID-19 в региона. От Областния оперативен щаб апелират за спазване на всички въведени противоепидемични мерки.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари