Още петима души загубиха битката с коронавируса в Русе

0
Така смъртните случаи станаха близо 900
Така смъртните случаи станаха близо 900 Снимка: БТА

Така смъртните случаи на хора с COVID-19 от началото на пандемията до сега станаха 892

Само в две общини от област Русе са установени нови случаи на COVID-19 за изминалото денонощие, за това информират от Регионалната здравна инспекция. През вчерашния ден в областта с коронавирусна инфекция са се заразили единайсет души, като десет от тях са от Русе, а един е от Борово. В останалите населени места от общините Бяла, Ветово, Две могили, Иваново, Сливо поле и Ценово няма разболели се от COVID-19. За последните 24 часа няма и оздравели в региона. Така от началото на пандемията диагностицираните с коронавирус в областта достигнаха 14180, а преболедувалите остават 13019. Активните случаи са 270. По последни данни на болнично лечение в областта са 77 души, като 18 от тях са в реанимация. Към момента свободните легла са 181, от които 30 са за интензивни грижи.

За последното денонощие са починали още две жени и трима мъже с положителен тест за коронавирус. Смъртните случаи на хора с COVID-19 от началото на пандемията до сега станаха 892, като починалите са на възраст между 26 и 98 години. 512 от тях са мъже, 380 са жените. Ръководството и екипът на Областна администрация Русе изказват съболезнования на близките и роднините на покойниците.

Позовавайки се на данните от Единния информационен портал става ясно, че за последното денонощие област Русе е на четвърто място по заболеваемост в страната наравно с Пазарджик. За изминалите 24 без нови случаи са три области в страната. Това са Кюстендил, Силистра и Сливен.

До момента в областта са извършени 37154 имунизации, като повторна доза са получили 15689 лица, т.е. при тях имунизационният процес е приключил. За последното денонощие са поставени 619 ваксини, като 183 от тях са първи прием на някоя от ваксините.

Утре отново ще има „зелен коридор“ за ваксинация срещу COVID-19 в болницата в Бяла „Юлия Вревска“. Кабинетът ще работи от 09.00 до 14.00 часа и след това от 18.00 ч. до 23.00 ч. От понеделник също ще има възможност за имунизация без предварително записване на час в Русе. Това ще може да се стане в Белодробната болница „Д-р Димитър Граматиков“ всеки работен ден от 08.00 до 16.00 часа, а следващата събота отново от 09.00 до 14.00 часа.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари