Още един ученик от ОУ "Иван Вазов" е с коронавирус

0
Така там случаите станаха три
Така там случаите станаха три

По данни на Регионалната здравна инспекция за последното денонощие на територията на област Русе са регистрирани 21 нови случая на коронавирус, като 15 от тях са от гр. Русе и съответно по един от Басарбово, Бабово, Бяла, Червена вода и двама от Сандрово.

11 от новоустановените случаи са при жени, а 10 при мъже. Само 7 от заболелите през последните 24 часа остават под домашна изолация, а останалите 14 са хоспитализирани.

Сред новозаразените с коронавирусна инфекция е и още един шестокласник от ОУ „Иван Вазов“. Така там случаите станаха три – двама ученици от шести клас, но от различни паралелки и една начална учителка. Всички те бяха установени през тази седмица.

Без промяна остава епидемичната обстановка и в двете социални заведения, в които през последните няколко дни бяха регистрирани общо 9 случая на коронавирус. Припомняме, че заразените в Центъра за настаняване от смесен тип на деца/младежи с увреждания „Розовата къща“ са петима – две лица от персонала и трима потребители, а в Центъра за настаняване от семеен тип за лица с психични разстройства „Райна Гатева“ има четирима болни – двама от персонала и двама потребители.

Общо броят на диагностицираните с COVID-19 в област Русе достигна 818 души, като активните случаи са вече 376. Към момента 83 от тях са на болнично лечение, а 293 са оставени под домашна изолация.

Запазва се тенденцията от последните няколко дни при активните случаи броят на мъжете да е по-голям отколкото на жените. Мъжете са 202-ма, а жените са 174, което в проценти е съответно 54 и 46. Почти без промяна остава разпределението при всички заболели от началото на пандемията, но там съотношението е обратно. 432 са жените, а мъжете са 386, което е респективно 54% и 46%.

За изминалите 24 часа има и двама новоизлекувани пациенти, което означава, че оздравелите от началото на пандемията от COVID-19 в Русенско станаха 413.

Припомняме, че Областният оперативен щаб е в постоянен контакт с всички институции на местно, регионално и национално ниво и ежедневно следи ситуацията с разпространението на COVID-19 в региона. От Щаба апелират и за спазване на всички въведени противоепидемични мерки.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари