Още девет ученици са заразени с Ковид в Русенско

0
50 души се лекуват в реанимация
50 души се лекуват в реанимация Снимка: iStock / Getty Images

73 са заразените с COVID-19 в Русенско за последните 24 часа, като сред тях има и девет ученици. 59 от новите случаи са от община Русе.

Седем от заболелите са община Бяла, четирима от Иваново, както и по един от Борово, Две могили и Сливо поле. Без нови случаи са населените места от общините Ветово и Ценово.

Същевременно през вчерашния ден 57 души са оздравели, а една жена и двама мъже с положителен тест за коронавирусна инфекция са починали.

Активните случаи са 815, като от началото на пандемията диагностицираните с коронавирус в Русенско станаха 17 243, а преболедувалите са 15 224. Справка в Единния информационен портал показва, че областта се намира на десето място по заболеваемост в страната. През вчерашния ден няма област без нови случаи на Covid-19, като най-малко са регистрираните в Кърджали – 14. На болнично лечение към момента в областта се намират 235 човека, като 50 от тях са в реанимация. Сред хоспитализираните, но в нетежко здравословно състояние се намира един пациент, който е ваксиниран. Свободните легла са 89, от които интензивните са 11.

До момента в областта са извършени 73 176 имунизации, като повторна доза са получили 37 453 лица. Само през вчерашния ден са поставени 168 дози от ваксините, като пет от тях са на лица между 12 и 18 години. Същевременно бустерна доза, т.е. трета игла от ваксината на „Пфайзер“ са получили 102 лица от областта.

Днес продължават да работят „зелените коридори“ за ваксинация. От 08.30 до 16.30 часа ваксини ще бъдат поставяни в Белодробната болница, както и в изнесен кабинет пред ДКЦ-2. „Зеленият коридор“ в беленската болница ще бъде от 12.00 до 18.00 часа.

По-късно през деня очаквайте информация относно посещение на заместник областния управител на Русе Синан Хебибов в болницата в Бяла „Юлия Вревска“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари