Осем рокгрупи забиха през уикенда в Русе

1

Стотици фенове на рок музиката от цялата страна се събраха на площад „Свобода“ в Русе за 14-тото издание на Грийн рок фест, което се проведе на 10 и 11 септември

Четири младежки групи подгряха феновете през първата фестивална вечер - софийската банда „Imbecile“, група „Абстракт“ от Туракан и русенците от „Slipstream“ и „Fizzy Grapes“. Дъждът не уплаши най-верните фенове на група „Фактор“, които се раздадоха на сцената през първата фестивална вечер.

Група „Графит“ заедно с новосформираните супергрупи от експерименталния проект „Green Rock Fest Incubator“, който беше подкрепен от Национален фонд „Култура“, подгряваха през втората вечер на фестивала. След селекция от множество кандидати, последвана от четиримесечно онлайн обучение и уточняване на репертоара, двете групи, нарекли се „Unity“ и „Distracted“, взривиха сцената на Green Rock Fest, съобщиха от Община Русе.

Кулминацията на фестивала беше поставена от Николо Коцев и групаКикимора“, като към тях се присъедини небезизвестният Дуги Уайт, познат на почитателите на рок музиката като вокал на „Рейнбоу“ и „Райзинг Форс“ на Ингви Малмстийн и настоящ фронтмен на американската хеви метъл група „Алкатраз“.

Тазгодишното издание се осъществява по инициатива на сдружение „Грийн рок фест“ – град Русе с финансовата подкрепа на Община Русе, Общинска фондация „Русе – град на свободния дух“ и със съдействието на MG Travel, Witte Automotive, ВиК- Русе, „Експрес Сервиз“ ООД, „Мегахим“ АД, УМБАЛ „Медика“, Хускварна, „Нетуъркс България“ ЕООД, „Престиж-92“ ЕООД, „Проксима-3“ ЕООД, „Скални материали“ АД, „Строител“ ООД, “Атанасов и Ко” ООД, Ротари клуб Русе, “Трифонов и синове“ ООД, ”Party Group Entertainment, „Софтуерна компания“ ЕООД, фондация „Фабрика за успешно бъдеще“, НУИ „Професор Веселин Стоянов“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари