Осъждан 20 пъти отново е арестуван в Русе

0
37-годишният мъж може да влезе на топло за десет години
37-годишният мъж може да влезе на топло за десет години Снимка: Dunavmost

37-годишният мъж може да влезе на топло за десет години

Окръжен съд – Русе определи първоначална мярка за неотклонение „задържане под стража“ на 37-годишния Н. А., обвиняем за 7 кражби при опасен рецидив, за представяне на неверни сведения с цел получаване на кредит и за потвърждаване на неистина в частен документ. Деянията са извършени през периода месец февруари – месец април 2020 г.

Най-тежко наказуемо е първото престъпление - в Наказателния кодекс за него е предвидено наказание лишаване от свобода от две до десет години.

От справката за съдимост е видно, че обвиняемият е осъждан общо 20 пъти. Последната му присъда е от 2015 г. и с нея му е било наложено наказание в размер на 3 години и 4 месеца лишаване от свобода при строг режим за извършени кражби в опасен рецидив. Наказанието е изтърпяно ефективно на 08.11.2019 г.

Окръжен съд – Русе счете, че от събраните до момента доказателства може да се направи обосновано предположение, че Н. А. е извършил престъпленията, за които е обвинен. В тази връзка са както протоколите за оглед, разпитите на свидетелите и експертизите, така и обясненията на обвиняемото лице, в които признава авторството и вината си. Тежестта на обвинението, липсата на трудова ангажираност и съдебното минало на Н. А. обуславят реалната опасност той да се укрие или да извърши друго престъпление с оглед неговите трайни престъпни навици.

Определението на Окръжен съд – Русе, с което е взета по отношение на Н. А. мярка за неотклонение „задържане под стража“ може да бъде обжалвано или протестирано в тридневен срок.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари