Осъдиха виновник за катастрофа за 40 000 лева

0
Решението е постановено от Окръжния съд във Велико Търново
Решението е постановено от Окръжния съд във Велико Търново

Виновник за катастрофа със смъртен случай е осъден от застрахователна компания за 40 000 лв. Решението е постановено от Окръжния съд във Велико Търново. Делото било заведено от Гаранционен фонд, който след пътния инцидент изплатил обезщетение на родители на починалия. След това застрахователите завели дело срещу виновника за злополуката, за да си възстановят сумата, съобщава "Труд".

Трагедията станала на 4 август 2008 г. В злополучния ден мъж от село Горско ново село, Община Златарица управлявал мотопед, но отнел предимството на товарен автомобил. При последвалия челния удар е загинал мъж, който се возел на мотора, но бил без предпазна каска. Виновният водач пък карал двуколесното возило без сключена задължителна застраховка „Гражданска отговорност".

„Гаранционният фонд е изплатил обезщетения за неимуществени вреди на родителите на починалия в размер по 20 000 лв. на всеки един от тях. Ищецът е поканил ответника да възстанови изплатените сумите, но същият не е сторил това", пише в решението на окръжните магистрати.

Те са постановили виновникът за катастрофата да брои и 3330 лв. за направените разноски по делото. Наказанието може да се обжалва в 15-дневен срок пред Апелативния съд във Велико Търново.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари