Осъдиха турчин, подхвърлил 10 долара на полицаи на пътя

0
Турския гражданин е осъден на една година лишаване от свобода
Турския гражданин е осъден на една година лишаване от свобода Снимка: Dunavmost.bg

По бързо производство на Окръжна прокуратура – Русе турски гражданин, дал подкуп на полицаи е осъден на една година лишаване от свобода, което на основание чл. 66 от НК е отложено с изпитателен срок от три години.

Халил Т. е признат за виновен за това, че на 11.04.2017 г., на главен път Русе - Велико Търново, в землището на с. Пиргово дал подкуп - 10 долара на длъжностни лица – двама младши автоконтрольори при Сектор Пътна полиция – ОД на МВРРусе, за да не извършат действия по служба – да не му състави Акт за установяване на административно нарушение за допуснато нарушение по ЗДвП /не се съобразил с пътната маркировка и като водач на влекач с полуремарке, въпреки забраната предприел маневра изпреварване/ - престъплението по чл. 304а, пр.3, вр. чл.304, ал.1 от НК.

Полицейските служители спрели водача за извършеното нарушение, за да му съставят акт за установяване на административно нарушение. Обвиняемият знаел за извършеното от него нарушение, решил на даде подкуп на двамата полицаи, за да не му бъде съставен акт и сложил в документите си една банкнота от 10 долара.

Присъдата подлежи на обжалване пред Апелативен съд – В. Търново.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари