Осъдиха служителка на КАТ, търгувала с "щастливи номера"

2
Тя е предоставяла регистрационни номера на автомобили с избрани номера, а парите прибирала за себе си
Тя е предоставяла регистрационни номера на автомобили с избрани номера, а парите прибирала за себе си

Осъдена условно на две години затвор с три години изпитателен срок служителка на „Пътна полиция” – Благоевград.

Тя е предоставяла регистрационни номера на автомобили с избрани номера, а парите прибирала за себе си.Това съобщиха от Окръжния съд в областния център.

Осъдената е работила като домакин-касиер в сектор „Пътна полиция“ на ОДМВР – Благоевград. Тя беше призната за виновна за извършване на престъпление по служба. В качеството си на длъжностно лице 61-годишната жена е е предоставила регистрационни табели с избрана от заявителите комбинация от цифри, без наличието на документ за платена допълнителна държавна такса. Служителката е получила от заявителите на ръка дължимите държавни такси, като ги е задържала за себе си.

Окръжните магистрати прецениха, че с това деяние са настъпили значителни вредни последици за ОД на МВР - Благоевград, включващи и непостъпилите по сметка на дирекцията суми в размер на 7680 лева.Освен двегодишна условна присъда, съдия Атанас Маскръчки определи осъдената да възстанови неправомерно взетата от нея сума, пише TrafficNews.

Касиерката няма право да извършва материалноотговорна или отчетническа длъжност в следващите три години. Присъдата подлежи на обжалване и протестиране пред Софийския апелативен съд в 15-дневен срок.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари