Осъдиха русенец за смърт на пътя край Обнова

1
Подсъдимият е лишен и от правото да управлява МПС за срок от шест месеца
Подсъдимият е лишен и от правото да управлява МПС за срок от шест месеца

Условна присъда за смърт на пътя в Плевенско

Състав на Плевенски окръжен съд разгледа наказателно дело, образувано по обвинителен акт на Окръжна прокуратура - Плевен, против К.Й.Т., от град Русе, обвинен в това, че на 09.09.2018 г., на път Бяла – Ботевград, в района на с. Обнова, при управление на лек автомобил, нарушил правилата за движение като навлязъл и се движил в насрещната лента за движение и като не контролирал управлявания от него автомобил, вследствие на което по непредпазливост причинил смъртта на С.Р.Т. - престъпление по чл.343, ал. 1, б.”в”, във вр. 342 ал.1 НК.

В провелото се съдебно заседание съдебното следствие е било приключено и е постановена присъда. С нея подсъдимият К.Й.Т. е признат за виновен в извършване на престъплението, за което му е повдигнато обвинение, поради което Окръжен съд - Плевен го е осъдил на шест месеца лишаване от свобода – условно, с тригодишен изпитателен срок. Със същата присъда, подсъдимият е лишен от правото да управлява МПС за срок от шест месеца.

Деловодните разноски по делото са за сметка на подсъдимото лице. Присъдата не е влязла в сила. Същата може да бъде обжалвана и протестирана пред Апелативен съд град Велико Търново, в 15-дневен срок, считано от деня на постановяването ѝ. До влизане на присъдата в сила, мярката за неотклонение на подсъдимия остава „Подписка“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари