Осъдиха мъжа, изнасилил възрастна жена в Ценово

0
Съдът се смили над него и му даде 1 година и 6 месеца лишаване от свобода
Съдът се смили над него и му даде 1 година и 6 месеца лишаване от свобода

Осъдиха мъжа, които изнасили и ограби възрастна жена в село Ценово.

Районна прокуратура-Русе уведомява, че Районен съд-Бяла е признал за виновен подсъдимия С.С. в извършване на посегателство срещу половата неприкосновеност и имущество на жена на 75-годишна възраст, съобщиха от прокуратурата.

Проведено е съкратено съдебно следствие, като пред съда подсъдимият е признал вината си и фактите от обстоятелствената част на обвинителния акт.

Съдът, след като е отчел наличието на многобройни смекчаващи наказателната отговорност обстоятелства, а именно, че: подсъдимият е с умствено изоставане, затруднения в говоренето, страда от ревматично и ставно заболяване на краката, затрудняващо походката му; не е осъждан и съдейства на разследването още от задържането му; упражнената от него принуда е с нисък интензитет; събрани са добри характеристични данни, представени за него от местната община и вероизповеданието, което е посещавал, е определил наказание за всяко от тези престъпления, като на основание чл.23, ал.1 от НК, е наложил на подсъдимия С.С. най-тежкото от тях - „Лишаване от свобода“ за срок 1 г. и 6 месеца, което да бъде изтърпяно при първоначален общ режим.

Присъдата не е влязла в сила.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари