Осъдиха майка, неплащала издръжка на децата си

1
Жената дължи над 29 000 лева за двете си деца
Жената дължи над 29 000 лева за двете си деца Снимка: Dunavmost

Жената дължи над 29 000 лева за двете си деца

Районен съдРусе осъди 27-годишната Е. Ю. за това, че след като е била осъдена да плаща издръжка за двете си деца, съзнателно не изпълнила това свое задължение 6 години.

Подсъдимата е неомъжена, неосъждана, с постоянен адрес в търновско село, но понастоящем пребивава в Гърция. През 2010 г. тя заживяла на съпружески начала с Г. Ф. в гр. Русе. Няколко месеца по-късно им се родил син, а на следващата година – дъщеря. През 2013 г. Е. Ю. се изнесла, повече не се върнала при децата и не ги потърсила. С решение от 19.07.2016 г. тя била осъдена да им заплаща месечна издръжка по 200 лв. за всяко дете. Получила препис от този съдебен акт и знаела за него. Въпреки, че била трудоспособна, физически и психически здрава, до 04.08.2022 г. не превела нито една месечна издръжка. В хода на досъдебното производство заявила, че нямала средства, че имала още едно дете и била бременна с четвърто, както и че желаела делото да се гледа в нейно отсъствие, защото живеела постоянно и работела в Гърция.

Делото пред Районен съдРусе действително бе разгледано в нейно отсъствие, като в залата беше упълномощеният от Е. Ю. защитник. Съдът я призна за виновна в това, че през периода от м. юли 2016 г. до м. юли 2022 г. в гр. Русе, след като била осъдена с Решение № 1001/19.07.2016г. да издържа свои низходящи, съзнателно не изпълнила това свое задължение в размер на две и повече месечни вноски - 73 месечни вноски по 200 лева за всяко дете, общо сумата от 29 200 лева. За такова деяние законодателят е предвидил наказание лишаване от свобода до една година или пробация. Районен съд - Русе наложи на Е. Ю. наказание лишаване от свобода за срок от 5 месеца с 3-годишен изпитателен срок.

Присъдата подлежи на обжалване и протестиране в 15-дневен срок пред Окръжен съд - гр. Русе.

*Съгласно чл. 16 от НПК подсъдимият се смята за невинен до установяване на противното с влязла в сила присъда.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари