Осъдиха двама шофьори за подкупи на пътя Русе - Бяла

1
По бързо производство на Окръжна прокуратура – Русе осъдиха румънски гражданин за подкуп и за хулиганство
По бързо производство на Окръжна прокуратура – Русе осъдиха румънски гражданин за подкуп и за хулиганство Снимка: Русе Медиа / Архив

По бързо производство на Окръжна прокуратура – Русе осъдиха румънски гражданин за подкуп и за хулиганство.

Той е признат за виновен за това, че на 08.11.2019 г., на първокласен път Русе – гр. Велико Търново, в землището на гр. Бяла, дал дар – пари – два броя банкноти - с номинал от 10 евро и с номинал от 20 евро, на полицейски орган – младши автоконтрольори, двамата длъжностни лица при Районна управление - Бяла – ОД на МВР - Русе, за да не извършат действия по служба – да не му съставят акт за установяване на административно нарушение за допуснато нарушение по чл.6, т.1 от ЗДвП /престъпление по чл.304а от НК/.

Осъден е и за това, че на 08.11.2019 г., на първокласен път гр. Русе – гр. Велико Търново, извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като деянието е съпроводено със съпротива срещу орган на властта - двама служители на РУ – Бяла при ОДМВРРусе, изпълняващи задълженията си по пътен контрол /престъпление по чл.325, ал.2, вр. ал.1 от НК/.

По обвинение на Окръжна прокуратура – Русе, осъдиха грузински гражданин за подкуп.

Той е признат за виновен за това, че на 31.10.2019 г., в землището на гр. Русе, на главен път, в района на ДЗС - мотел „Русенско ханче“, дал дар – пари в размер на 30 лева – на трима длъжностни лица - инспектори в отдел „Контрол и правоприлагане“ при Национално ТОЛ Управление на Агенция „Пътна Инфраструктура“, за да не извършат действия по служба – да не му налагат компенсаторна такса - в размер на 70 лева по чл.27 ал.1 от Тарифата за таксите, които се събират от АПИ, за допуснато нарушение по чл.10 ал.2 от Закона за пътищата - установено движение по платената пътна мрежа, без заплатена винетна пътна такса категория „К3“ на управлявания от него лек автомобил „Опел Астра“ с транзитен български регистрационен номер – престъпление по чл.304 от НК.

За извършеното деяние му е наложено наказание шест месеца лишаване от свобода, което е отложено с изпитателен срок от три години и глоба в размер на 1000 лева.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари