Осъдиха Алексей Навални на 3,5 години затвор

2
Опозиционерът ще бъде в колония при общ режим
Опозиционерът ще бъде в колония при общ режим Снимка: © Associated Press

Алексей Навални бе осъден на 3 години и половина затвор в колония при общ режим, съобщи РИА Новости

Достъпът на посетителите до Червения площад в Москва беше временно ограничен, се съобщава в Twitter акаунта на радиостанция "Ехо на Москва". Предполага се, че мерките за сигурност са наложени заради евентуални протести при произнасянето на присъдата срещу Алексей Навални, допълва DarikNews.bg

„Входът на Червения площад беше затворен, наблизо има много полиция и коли със служители на службите за сигурност“, заявиха от пресслужбата.

На 2 февруари в столицата по искане на полицията бе ограничено движението по някои улици близо до Московския градски съд. Мерките бяха въведени на фона на съдебно заседание срещу опозиционера Алексей Навални, който може да получи ефективна присъда по случая „Ив Роше“.

По-рано на заседанието представител на руската Федерална служба за изпълнение на наказанията (ФСИН) поиска от московския съд да анулира условната присъда на Навални по дело за измама спрямо фирмата "Ив Роше", и тя да бъде заменена с ефективна от 3,5 г. лишаване от свобода при общ режим, предаде ТАСС.

Според ФСИН критикът на управляващите системно бил нарушавал наложената му мярка за неотклонение - подписка, включително след изписването му от германската клиника, където опозиционерът се лекуваше след отравяне през август в Сибир.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари