"Орязаха" още паркоместа в района на площад "Батенберг"

0
Сега широкото пространство не се ползва нито от шофьорите, нито от пешеходците
Сега широкото пространство не се ползва нито от шофьорите, нито от пешеходците

Оградиха с колчета пространството между Регионалния исторически музей в Русе и съседната офис сграда.

Тъй като се води пешеходна зона, целта на тази мярка е да се спре откъм улица "Николаевска" достъпът на автомобили, които обикновено ползват мястото за временно паркиране. Има обаче недоволство, че сега широкото пространство не се ползва нито от шофьорите, нито от пешеходците, предаде Кис 13.

До ограждането с колчета се стига след решение на Комисията по безопасност на движението от края на октомври миналата година по повод молба от директора на Историческия музей там да се обособи законна зона за паркиране. Искането е отхвърлено с мотива, че това пространство е предназначено за пешеходците.

Според директора на музея проблемът е, че колчетата спират достъпа за автомобилите в един изключително натоварен район с ограничени места за паркиране. Затова директорът на музея проф. Николай Ненов подготвя още една молба, за да се намери друго решение.

Припомняме, че след реконструкцията в района с много фирми, банки и обществени учреждания, бяха премахнати десетки паркоместа. Тогава от Общината посочиха като алтернатива паркинга на площад "Дунав", който малко след това стана платен. Затова всички, които работят в района се надяват Комисията по безопаност на движението да си промен становището, така че да не се ощети никоя от засегнатите страни.

Източник: КИС 13
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари