Орлов мост в момента

5

Орлов мост е изпълнен с протестиращи

Шествието достигна кръстовището при Софийския университет, което от снощи е блокирано и с палатков лагер след като полицията блокира там микробус на "Системата ни убива", за да не му позволи да достигне до Орлов мост.

"Искаме да покажем, че всички сме заедно и се подкрепяме, като съвпаденията в исканията си на 100%". Участниците в него връчиха символично подарък на премиера Борисов - учебник по наказателно право, а пространството пред посолството на България в Берлин беше озвучено от скандирания "Оставка!" и "Гешев е позор!".

С плакати и изказвания на немски език участниците в него разясняваха на минувачите какво се случва в България и как това се отразява на целия ЕС, разказва един от участниците в протеста Росен Иванов. Затова и следващата демонстрация на българската общност в германската столица ще бъде на ново място – пред сградата на Канцлерамта, местният еквивалент на българския Министерски съвет. Целта е да се запознаят все повече политици в Германия с българските проблеми – корупция, липса на реформи, цензура, унищожаване на природата "Ще им зададем въпроса защо подкрепят правителство, което позволява това", обясни един от организаторите на акцията. Демонстрацията е насрочена за четвъртък, 6 август, в работно време, за да достигне до повече служители на Канцлерамта, посещаван и от Ангела Меркел.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари