Орлин Дяков се оплака, че го махат по политически причини, било грозно

0
„Аз не съм партийно назначение, първият конкурс на който се явих беше по времето на Пламен Орешарски”, заяви Дяков, който е общински съветник от ГЕРБ
„Аз не съм партийно назначение, първият конкурс на който се явих беше по времето на Пламен Орешарски”, заяви Дяков, който е общински съветник от ГЕРБ Снимка: Dunavmost, архив

Директорът на русенския драматичен театър Орлин Дяков с пресконференция по повод проведения конкурс за директор на културната институция в Русе

По неофициална информация конкурсът е спечелен от режисьора Боян Иванов, пише Дарик радио. 

Орлин Дяков обаче е подал възражение срещу процедурата на провеждане на препитването. Той заяви, че има подадени общо 6 възражения от общо 9 проведени конкурси. Според него има много нарушения, едно от които е отварянето на плика с концепцията и с автобиографията на кандидата пред цялата комисия. Освен това предвидените 10 минути за изслушване не са били спазени за всички явили се, тоест неговите конкуренти са имали повече време и за отговаряли на повече въпроси, за да защитят концепцията си. Орлин Дяков твърди също, че не е било прозрачно даването на оценки от членовете на комисията.

Аз не съм партийно назначение, първият конкурс на който се явих беше по времето на Пламен Орешарски”, заяви Дяков, който е общински съветник от ГЕРБ.

И допълни: „Не съм венчан за този театър, всяко начало си има край, но не искам да е по този грозен начин. Преизпълнили сме плана си, финансовото състояние на театъра е отлично, имаме редица номинации и ако не съм вече директор ще оставя един подреден театър", обяви още той.

Орлин Дяков изрази надежда, че процедурата по избор на директор може да бъде спряна, но в същото време заяви, че при евентуален нов конкурс не е сигурен дали ще се яви отново.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    17
    Egosum
    КудкуДяков, време е даспреш да лапаш. Дърт бездарник
  • 6
    16
    до 11
    Същата Димитрова ли сте за която си мислим? Тази с чОдесТната новина. Корифея на новините на Делта?
  • 5
    15
    Нуни - Ну
    А като те назначиха по политически причини не се оплакваше. Вън!
  • 16
    14
    Аха
    Дяков, а като подаваше анонимни доноси, победител ли се чувстваше.
  • 22
    13
    Менчо
    Как да не си партийно назначение, имай малко свян и млъкни. Облиза подметките на Мумията и в коя ли не листа те поставяше, то не бе за общински съветник, то не бе за народен представител. Дойде от девета глуха и голям театрал и директор стана. Време е да си тръгнеш.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари