Оранжев код за силни валежи!

1
Областните управители са предупредени за предприемане на допълнителни мерки
Областните управители са предупредени за предприемане на допълнителни мерки

17 области са с оранжев код за валежи в събота, предупредиха от Националния оперативен център на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" в МВР.

В прогнозата на 07 октомври 2017 г. - събота, е обявен оранжев код за областите: Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, В.Търново, Русе, Търговище, Разград, Силистра, Шумен, Добрич, Варна, Бургас, Ямбол, Хасково, Кърджали и жълт код за други 8 области.

В Националния оперативен център на Пожарната постъпи прогноза от Националния институт по метрология и хидрология на БАН (НИМХ-БАН) и Метеорологичния център на Военновъздушните сили на Министерството на отбраната. Те предупреждават за опасни явления, обилни валежи, съпроводени с ниски температури, образуване на снежна покривка във високите части и силни ветрове.

Областните управители са информирани за прогнозата за времето през следващите два дни и предупредени за предприемане на допълнителни мерки.

От Пожарната са дали указания до териториалните си структури за повишаване на готовността за действие при възникване на извънредни ситуации, информират от МВР.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари