Оправдаха пенсионер от Червен, обидил мераклия за кмет

0
Възрастният човек нарекъл кандидат-кмета  „мошеник“ и „крадец на дини“
Възрастният човек нарекъл кандидат-кмета „мошеник“ и „крадец на дини“

На фона на провеждащите се в неделя два частични вота за кмет на населени места в Русенско, стана ясно, че Районният съд в дунавския град е оправдал пенсионер от село Червен, който нарекъл един от неуспелите кандидати за кмет „мошеник” и „крадец на дини”.

Скандалът избухнал на вота на 26 октомври 2015 година. Тогава Т.В. нанесъл публично обида към кандидата за кмет в Червен И. И.

Според неуспелия мераклия да управлява селото, възрастният човек казал нещо унизително за честта и достойнството на И., че „проведените избори за кмет били пълна излагация за него, защото не са го избрали“, че бил „мошеник“ и „крадец на дини“, в негово присъствие, като обидата е била нанесена публично.

Русенският районен съд обаче призна пенсионера за невинен. Той бе оправдан да е разгласил позорни обстоятелства за И., че бил „мошеник“ и „крадец на дини“, като клеветата е нанесена публично.

Отхвърлени са и предявените искове от по 2500 лева – обезщетение за претърпени в резултат на престъплението вреди. Спред Темида, обвиненията са неоснователни и недоказани.

На всичкото отгоре, неуспелият мераклия за кмет и тъжител по делото И.И. ще трябва да заплати на пенсионера 900 лв, разноски за адвокатско възнаграждение в хода на цялото наказателно производство.

Присъдата подлежи на обжалване и протест в 15-дневен срок пред Окръжен съд - Русе.

Източник: 24 Часа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари