Опозицията в Сърбия иска санкции срещу Москва по примера на ЕС

0
Това е в икономически, политически и държавен интерес на Сърбия, считат от комисията по външна политика на сръбския парламент
Това е в икономически, политически и държавен интерес на Сърбия, считат от комисията по външна политика на сръбския парламент Снимка: БТА

Това е в икономически, политически и държавен интерес на Сърбия, считат от комисията по външна политика на сръбския парламент

Председателят на комисията по външна политика на сръбския парламент Борко Стефанович заяви днес, че Сърбия, като страна кандидат за членство в ЕС, трябва спешно да хармонизира външната си политика с ЕС, съобщи белградската агенция Бета, цитирана от БТА.

На пресконференция в парламента той представи предложение за резолюция за хармонизиране на външната политика на Сърбия с ЕС и оцени, че това хармонизиране е в "икономически, политически и държавен интерес" на Сърбия.

Той каза, че е внесъл предложението за резолюция на парламентарната комисия по външни работи и обяви, че ще внесе същата резолюция за решение на заседание на сръбския парламент.

Партията за свобода и справедливост и аз лично вярваме, че Сърбия, като страна кандидат за членство в ЕС, трябва спешно да хармонизира външната си политика с ЕС, защото това е в наш икономически, политически и национален интерес, каза той.

Според него повече от 300 000 души в Сърбия днес работят в компании от страни от ЕС, а повече от 10 000 местни компании изнасят за ЕС.

Той също така напомни, че Сърбия днес е единствената страна, която е кандидат за членство в ЕС, която не е въвела някакъв вид мерки срещу Русия, след като тя нападна Украйна.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари