Операта празнува Деня на музиката с премиера и благотворителен концерт

0
На 1-ви октомври, точно в 12:00 часа, пред централния вход на Доходното здание ще застане оркестърът на Русенската опера. Диригентският пулт обаче ще бъде свободен и ще очаква почитатели на класическата музика да вземат диригентската палка и да дирижират любимо произведение
На 1-ви октомври, точно в 12:00 часа, пред централния вход на Доходното здание ще застане оркестърът на Русенската опера. Диригентският пулт обаче ще бъде свободен и ще очаква почитатели на класическата музика да вземат диригентската палка и да дирижират любимо произведение Снимка: БГНЕС/архив

Операта ще отпразнува Международния ден на музиката – 1 октомври, с премиера на "Джани Скики" от Пучини и с благотворителен концерт

Днес от 19:00 часа в Голямата зала на Доходното здание меломаните ще видят първия за сезона премиерен оперен спектакъл, пише вестник "Бряг". Сюжетът на комичната опера е изграден на основата на 30-ата песен от поемата „Божествена комедия“ на средновековния италиански поет и философ Данте Алигиери. Автор на либретото, създадено със завидна ловкост и завладяващо с изящно чувство за хумор, е Джовакино Форцано.

Режисьор на продукцията е румънската оперна и театрална режисьорка Михаела Панайте. Диригент-постановчик на продукцията е младият русенски диригент Димитър Косев. Сценограф - Михай Панайтеску (Румъния), художествено осветление - Лучан Мога, а концертмайстор е Мария Павлова. В ролите русенци ще чуят Добромир Момеков, Даниела Караиванова, Андреана Николова, Александър Баранов и др. Участват още хор и оркестър на Държавна опера-Русе.

Ще бъде открита и фотоизложбата на Евгени Станимиров "Оперни мигове", разположена във фоайето на сградата, която беше планувана за откриването на „Мартенските музикални дни“.

На 1-ви октомври, точно в 12:00 часа, пред централния вход на Доходното здание ще застане оркестърът на Русенската опера. Диригентският пулт обаче ще бъде свободен и ще очаква почитатели на класическата музика да вземат диригентската палка и да дирижират любимо произведение. Всеки може да избере своя музикален номер от списъка с обичани и познати произведения, които ще бъдат предложени на желаещите.

Всеки любител - диригент ще бъде възнаграден със специална покана за спектакъл на Русенската опера или за симфоничен концерт на Симфоничния оркестър на Русенската опера (Русенската филхармония).

Концертът е част от благотворителната кампания по набиране на средства за възстановяване на Държавна Опера- РусеИзкуството е Феникс” .

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари