Опера под звездите със спектакъла "Набуко"

6
Спектакълът е специално адаптиран сценично за отрито пространство
Спектакълът е специално адаптиран сценично за отрито пространство

На 6 август, от 21:00 часа, на площада пред Операта, русенци ще могат да се потопят в красотата на  операта „Набуко“ на Джузепе Верди

Всички 150 артисти ще влязат в ролите на войници, офицери, жреци и хора от народа на Йерусалим и Вавилон. Властните и неудържими в силата си вавилонски завоеватели изпълват сцената с неустоима енергия и покоряващ блясък. Трагичните образи на поробените юдеи затрогват до сълзи с неописуемо вълнение, особено при един от гениалните музикални моменти – Хорът на евреите, безжалостно прогонени в пустинята от настъпващата безпощадна асиро-вавилонска армия.

Спектакълът е специално адаптиран сценично за отрито пространство. Режисьор е Аделаида Якимова – Фурнаджиева, а на диригентския пулт ще застане Димитър Косев, известен като диригента на русенската опера, чиито стил е между класическата и рок музиката.

Спектакълът ще бъде с вход свободен, но покрай сцената и местата за публиката ще бъдат поставени урни, в които всеки, който желае, ще може да дари средства за русенската опера – за да може да я има още дълго време.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари