Опасно време с бури и градушки през целия уикенд

0
По-интензивни и значителни по количество ще са валежите в Източна България и в планините
По-интензивни и значителни по количество ще са валежите в Източна България и в планините Видео: БНТ

Предупреждение за силни гръмотевични бури и условия за градушки е в сила днес в следобедните часове в цялата страна.

Облачността в повечето райони е значителна - купеста и купесто-дъждовна и следобед ще има краткотрайни валежи. Максималните температури ще са предимно между 22° и 27°, предава БНТ.

До полунощ валежите ще спрат и облачността ще се разкъса. Още от сутринта в неделя, обаче ще започне отново да се развива купеста и купесто-дъждовна облачност - ще има краткотрайни валежи и гръмотевични бури.

По-интензивни и значителни по количество ще са валежите в Източна България и в планините - очаквани количества до 20-30 л на кв.м.

Остават и условията за градушки. В сила е и предупреждение за ветровито време - с пориви на северозападния вятър - между 70 и 86 км/ч. С него ще започне да нахлува хладен въздух. Максималните температури ще са предимно между 22° и 27°.

По Черноморието преди обяд ще е предимно слънчево, но около обяд ще има интензивни краткотрайни валежи, придружени от гръмотевични бури.

Възможни са градушки. Максималните температури ще са между 24° и 27°. Температурата на морската вода е около 20°-21°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

Краткотрайни, временно интензивни валежи, придружени от гръмотевици ще има и в планините. Ще духа умерен до силен вятър от север-северозапад.

В началото на новата седмица вятърът постепенно ще отслабне. Отново главно в часовете след обяд и преди полунощ ще вали. Ще е хладно, с максимални температури между 20° и 25°. Във вторник, сряда и четвъртък над Западна и Централна България ще има повече слънце и температурите ще се повишат, докато над източните райони ще има валежи и гръмотевици.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари