Опасна дупка се отвори на велоалея и тротоар в Русе

4
Тя е на булевард “Липник“, в близост до зала „ОЗК Арена“
Тя е на булевард “Липник“, в близост до зала „ОЗК Арена“ Видео: Русе Медиа

Необезопасена дупка на велоалея и тротоар се е появила в участъка на бул.“Липник“ в близост до зала „ОЗК Арена“.

За това сигнализираха граждани до Русе Медиа и във Фейсбук. Дупката е станала видна в последните няколко дни, като от собствената си тежест асфалтът се е напукал и е хлътнал навътре, а част от него е паднала вътре.

Отворилата се яма е с диаметър от около 2 метра и дълбочина между 2-2,5 метра. Хората се притесняват, че оттам минават засилени велосипедисти, както и пешеходци, които в последния момент виждат опасността.

ОП „Комунални дейности“ реагира светкавично на сигнала и днес сутринта изпрати служители, които да обезопасят мястото и да започнат ремонт. С багер бе разбутана горната част на дупката, за да я разкопае в дълбочина до здрава основа. През днешния ден тя ще бъде засипана с каменна фракция, която ще остане така 2-3 дни, докато се слегне, а след това ще бъде асфалтирана. Не е ясна причината за пропадането, но не се изключва да е следствие на предишна ВиК авария.

В този участък до края на седмицата ще бъде предприето и възстановяване на загражденията в тревната ивица, които бяха изкъртени при пътен инцидент преди няколко дни. Образувалият се отвор в заграждението веднага бе използван от пешеходците да минават оттам, вместо през подлеза, което създава опасност от инциденти. Причината е, че автобусната спирка на залата е твърде неудобна за хората, които искат да отидат към близките хипермаркети, защото заобикалят много – или през подлеза, или до светофара на „Ялта“.

Това не изчерпва проблемите в този участък. От „Ялта“ до кръговото има слягане в местата с отводнителни решетки, както и непосредствено на пътното платно пред комплекс Ялта. Там след ремонт асфалтът се е деформирал и шофьорите предпочитат да го избягват, като преминават в лявата лента и невинаги подават мигач за тази маневра. Имаше и пътни инциденти точно на това място заради слягането.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари