Опашки от хора в Запорожие за йодни таблетки

0
Страхът от ядрена катастрофа e голям
Страхът от ядрена катастрофа e голям Снимка: bTV, стоп кадър

Жителите на Запорожие се редят на опашка за йод, тъй като страхът от ядрена катастрофа остава, съобщава “Ройтерс”

Властите в украинския район Запорожие раздадоха йодни таблетки в петък в източния квартал на града Хортицки, предаде bTV

Град Запорожие се намира на 55 километра североизточно от най-голямата атомна електроцентрала в Европа - Запорожката АЕЦ, която в момента е окупирана от Русия.

Началникът на Запорожката областна военна администрация Александър Старух каза в Телеграм в неделя, че руските сили са ударили жилищни сгради в главния град на региона Запорожие

В събота Старух каза пред украинската телевизия, че жителите са били обучавани как да използват йод в случай на изтичане на радиация.

Местната жителка Анастасия каза, че за втори път получава йод от избухването на войната преди шест месеца.

Атомната централа остава близо до фронтовата линия и беше подложена на многократен обстрел през последните седмици, което поражда опасения от ядрена катастрофа. Русия и Украйна се обвиниха взаимно за обстрела на централата.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари