Онкоболен мъж забрави родния си език и проговори на френски в пристъп на силна болка

0
Минути по-късно 24-годишният шотландец отново заговорил на английски
Минути по-късно 24-годишният шотландец отново заговорил на английски

Минути по-късно 24-годишният шотландец отново заговорил на английски

24-годишен онкоболен мъж внезапно проговори на френски, забравяйки родния си език. Това станало след като Маркъс Джоунс от шотландския град Гленротес получил пристъп на болка, разказва „Дейли мейл”.

Мъжът започнал да страда от главоболие през септември 2021 година. Лекарите диагностицирали Джоунс с епилепсия, но по-нататъшното изследване разкри тумор в тилния лоб. Пациентът започва да има проблеми със зрението и паметта и често усеща "мъгла в главата си".

По време на една от атаките Джоунс внезапно забравил родния си език.

"Беше ужасно. Погледнах към приятелката си и се опитах да кажа, че имам припадък, но можех да мисля и да говоря само на френски“, спомня си той. Няколко минути по-късно, когато състоянието на мъжа се нормализирало, той отново заговорил на английски, пише БГНЕС.

Джоунс ще трябва да се подложи на операция за отстраняване на злокачествен тумор, но рискува да загуби зрението си.

"Звучи налудничаво, но исках да съм буден по време на операцията, за да мога да кажа на лекаря, ако имам проблеми със зрението си“, казва мъжът. Според хирурга може да бъде отстранен най-малко 70 процента от тумора на пациента.

Джоунс отбеляза, че не би посмял да се подложи на операцията, ако не е баща на едногодишно момче.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари