Олаф Шолц откри втория германски плаващ терминал за втечнен газ

0

Германският канцлер обяви, че специалният кораб за регазификация, необходим за третия германски терминал в Брунсбютел, ще пристигне следващата седмица

Канцлерът Олаф Шолц участва в церемония по откриването на втория германски плаващ терминал за втечнен природен газ в град Лубмин, разположен на брега на Балтийско море, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Церемонията се състоя по-малко от месец след като той откри първия германски терминал за втечнен природен газ във Вилхелмсхафен. Очаква се през следващите месеци да бъдат пуснати в експлоатация още няколко терминала, включително и още един в Лубмин.

Германското правителство взе решение за изграждане на новите съоръжения броени дни след началото на руската инвазия в Украйна.

Терминалите са част от усилията на Берлин за предотвратяване на енергийната криза, които включват и временно активиране на стари въглищни електроцентрали, както и удължаване на срока на експлоатация на последните три атомни електроцентрали в страната. Те трябваше да бъдат изключени в края на миналата година, но германските власти решиха да останат в експлоатация до средата на април.

Германия работеше и за запълване на газовите си хранилища преди зимата. Миналата седмица федералната агенция за регулация на мрежите заяви, че тази зима е "все по-малко вероятно" да има недостиг на газ.

Шолц похвали скоростта, с която са построени първите терминали, и заяви, че специалният кораб за регазификация, необходим за третия германски терминал в Брунсбютел, ще пристигне следващата седмица.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари