Олаф Шолц обвини Русия в бомбен терор срещу цивилното население на Украйна

0
Германският канцлер призова Русия да спре незабавно ударите по енергийната инфраструктура
Германският канцлер призова Русия да спре незабавно ударите по енергийната инфраструктура Снимка: Getty Images

Германският канцлер призова Русия да спре незабавно ударите по енергийната инфраструктура

Започна възстановяването на тока в Украйна. Три от общо четирите действащи атомни електроцентрали бяха изключени от електрическата мрежа след нова серия руски удари, съобщават от президентската администрация, цитирани от bTV.

Германският канцлер Олаф Шолц призова Русия да спре незабавно ударите по критичната инфраструктура на Украйна.

Според него това е бомбен терор срещу цивилното население“. Ударите идват на прага на настъпващата зима. По думите му умишленото разрушаване на гражданската инфраструктура е грубо нарушение на човешките права.

Русия атакува енергийната мрежа на Украйна от седмици, като извади от строя почти половината от нея. Само вчера бяха изстреляни близо 70 ракети в цялата страна.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    4
    до русофилистика Йосиф
    как е положението с рецесията в Русия?
  • 3
    3
    Йосиф
    Ей, Ольо ! Ти нещо си се припомислил за някакъв значим фактор, който може да задава тон на Русия и тя да изпълнява . Ха ха , Раша е суверена държава и не се влият от приказките на никого отвън. Ти се пениш, защото се насираш при мисълта че няколко милиона урода ще ти се натресат в дойчланда и ще ти се наебе майката на ги изхранваш и топлиш насред тази дива рецесия в която навлизате. Говори си, не пречиш на никого. Ама много гадно ви го набутват братята на всичките. Направо ви смазват индиректно.
  • -1
    2
    До 1
    По голяма откачалка от теб няма...
  • 3
    1
    daskal
    Този е откачалка! Друго си е сащниците, като преди години ви разбиха образованието, цели ваши поколения вече са с промити мозъци относно мъж+ мъж и жена + жена, че е по-нормално! Вече освен за пропаганда на хомосексуални безценности нищо друго не ви раждат главите! За вас, който е за мъж + жена, е терорист, а откачалке шолц?! Войната е православието/християнството срещу сатанистите от сащ!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари