Окръжен съд - Русе получи благодарствено писмо от Румен Радев

0

Благодарствено писмо и грамота от Президента по повод инициативата на Окръжен съд – Русе за подпомагане на „Българската Коледа“.

Една година след благотворителната инициатива на Окръжен съдРусе по повод 140-тата годишнина от създаването на Русенския съд се получи грамота от Президента Румен Радев, благодарствено писмо, подписано от Главния секретар на Президента на Република България г-н Димитър Стоянов и Резултати, постигнати от шестнадесетото издание на благотворителната инициатива „Българската Коледа“ 2018/2019.

В последните три месеца на 2018 година Окръжен съдРусе реализира мащабно мероприятие, като бяха поканени русенските ученици и студенти да предоставят свои картини, рисунки, макети, колажи и други творби по тяхно виждане. Всички произведения бяха изкупени от магистрати, служители и граждани, а парите от продажбите бяха пускани в специално поставени за целта дарителски кутии. След официалното закриване на изложбата комисия от Окръжен съдРусе отвори дарителските кутии и събраната в тях сума в размер на 2054,50 лв. беше преведена по сметката на „Българската Коледа“.

Получените благодарствено писмо и грамота от Президента на Република България ни дават повод отново да благодарим на всички ученици и студенти, отделили от времето си за изработване на творбите, на всеки магистрат, служител и гражданин, закупил експонат от благотворителната изложба и дарил средства за каузата. Благодарим за проявената щедрост, съпричастност и състрадателност към децата с увреждания. Оставаме с надежда, че всеки ще се включи и в тазгодишното издание на „Българската Коледа“, за да има повече спасени деца, повече детски усмивки и повече спокойствие в много български семейства.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари