ОКОНЧАТЕЛНО: Депутатите решиха да има механизъм за контрол върху главния прокурор

0
Правна комисия прие промените на второ четене, които внезапно бяха вкарани и в пленарна зала
Правна комисия прие промените на второ четене, които внезапно бяха вкарани и в пленарна зала Снимка: БГНЕС

Правна комисия прие промените на второ четене, които внезапно бяха вкарани и в пленарна зала

Депутатите приеха окончателно да има механизъм за контрол върху главния прокурор. Това стана по време на заседанието на парламента, на което се гледат на второ четене промените в НПК.

Часове след като парламентарната Правна комисия прие промените на второ четене, внезапно те бяха вкарани и в пленарна зала. Това не се хареса на голяма част от депутатите.

От парламентарната трибуна Корнелия Нинова каза, че това бързане има за цел да бъде свален Иван Гешев, текстовете да бъдат атакувани пред конституционния съд и да бъде запазен имунитетът на Бойко Борисов.

От „Възраждане” обявиха, че текстовете са политическо споразумение, защото са писани от хора, които никога не са влизали в съдебна зала, нито разбират от работата на държавното обвинение. От ПП контрираха, че текстовете са писани вече няколко парламента и те са достатъчно изчистени.

По информация на NOVA в окончателния текст ще пише, че двамата председатели на върховни съдилища могат да бъдат освобождавани със 17 гласа от ВСС, докато за главния прокурор бройката ще е 13.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари