Окончателно: Адвокатите ще могат да управляват фирми

0
Адвокатско дружество да може да се образува от един или повече адвокати, както и адвокати от Европейския съюз
Адвокатско дружество да може да се образува от един или повече адвокати, както и адвокати от Европейския съюз Снимка: БГНЕС

Адвокатско дружество да може да се образува от един или повече адвокати, както и адвокати от Европейския съюз

Отпадна забраната лице, което е търговец, управител в търговско дружество и изпълнителен директор на акционерно дружество, да не може да бъде вписано като адвокат. Парламентът прие на второ четене промени в Закона за адвокатурата, информира Дарик.

Те предвиждат още адвокатско дружество да може да се образува от един или повече адвокати, както и адвокати от Европейския съюз, трайно установени на територията на България или временно упражняващи професията.

Адвокатът е длъжен да влиза в съдебното заседание облечен с тога, изискванията за която се определят с решение на Висшия адвокатски съвет, или по друг начин, съответстващ на авторитета на професията, записаха депутатите.

Адвокатското дружество се вписва от адвокатския съвет в регистър с решение въз основа на заявление, подписано от всички адвокати, сключили учредителния договор, или от адвоката, образувал едноличното адвокатско дружество. Към заявлението за вписване се прилага учредителният договор или учредителният акт.

Адвокатът, образувал еднолично адвокатско дружество, решава еднолично всички въпроси от компетентността на общото събрание, за което съставя протокол в писмена форма.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари