Огнян Герджиков: Браво на г-н Пеевски, сега научавам, че е съставил кабинета

1
Трябва да го поздравя по този повод
Трябва да го поздравя по този повод Снимка: БГНЕС

"Делян Пеевски много ми се издига в очите, защото очевидно е направил един много добър кабинет. Този кабинет направи едни много добри избори. Едни от най-добрите след Прехода и след промените. Като организация ние предотвратихме влияние и външна намеса в изборите. Освен това, през месеците март, април и май на 2017 г., тогава беше служебният кабинет, се увеличиха приходите. Това може да се провери с числа, не да се говори наизуст."

Това заяви пред Фрог Нюз проф. Огнян Герджиков министър-председател на служебния кабинет от 2017 г. по повод днешните думи на премиера Бойко Борисов:  „Шиши нареди на Радев кабинета“.

Ето какво още каза проф. Герджиков:

Не знам защо има склонност да се говорят неща наизуст.  Могат да се проверят приходите, пресичането на контрабандни канали. Тези неща са проверяеми.

Освен това - очевидно е, че кабинетът е добре съставен. Браво на г-н Пеевски, след като хора от моя  кабинет бяха привлечени в този кабинет. Министър на финансите стана министър на здравеопазването – г-н Ананиев. Деница Златева по европейските въпроси беше привлечена по европейските въпроси.

Наистина аз сега научавам, че г-н Пеевски го е направил и трябва да го поздравя по този повод за успешното съставяне на този кабинет.“

На въпрос  защо г-н Борисов сега казва това и никога преди не го е споменавал  Герджиков бе категоричен: „В тайна го е пазил. Така си го представям, защото аз самия сега го научавам. Вероятно той също го е научил тия дни.“

Не бих искал да взимам отношение по въпроса ви за протестите. Очевидно е че има право на обществено недоволство. Разбира се, че има и провокатори, винаги е имало и винаги ще ги има в такива случаи, но не те са определящи. Определящо е недоволството, което се е насъбирало. То се подсили от фактът на няколкото месеца карантина, което нагнетява обстановката и действа на психика. Неудачни решения имаше през последните месеци, които също наложиха подобно нещо.“, каза още професорът.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари