Огнен ад - евакуираха цял блок!

1
Живущите в блока подозират, че палежа е умишлено причинен от съсед - ром
Живущите в блока подозират, че палежа е умишлено причинен от съсед - ром Снимка: Флагман

Огнена стихия вдигна на крак обитателите на бл. 127 в ж. к. „Меден рудник“ в Бургас.

Пламъците лумнали в апартамент на 1-ия етаж на общинската сграда, която се намира точно срещу ОУ „Найден Геров“, съобщи "Флагман".

Пожарът вдигна мен и комшиите ми на крак. Целият вход беше в шок! Пушекът стигаше чак до последния етаж. Добре, че пожарникарите реагираха светкавично и потушиха пламъците“, каза Георги Йоргов, който живее в блока.

Хората се опасяват, че става въпрос за умишлен палеж. От години в апартамента живеело ромско семейство с 4-5 деца. Мъжът и жената постоянно вдигали скандали. След пожара един от мургавите малчугани се оплакал на съседите, че баща им ги заплашвал и че нарочно е запалил апартамента. За щастие, точно тогава те не били у дома.

„Ще сигнализираме Община Бургас. Това не може да продължава така. Надяваме се до месец – месец и нещо да ги изведат от апартамента. Не може постоянно да живеем в страх! Ами ако бяхме изгорели“, допълва бургазлията.

Съседи коментират, че фамилията била добре известна в Четвърто РУП-Бургас. Полицаите често посещавали адреса и прибирали подпийналия циганин след бурни скандали с жена му. Хората се притесняват, че той е криминално проявен и осъждан и може да им създаде куп проблеми. Готови са да съберат подписка, за да се отърват от разбеснелите се роми и да живеят спокойно.

Източник: flagman.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари