Огнеборците в Русенско потушиха редица пожари на сухи треви и храсти

1
Нерегламентирано сметище също пламна, както и контейнер в центъра на Русе
Нерегламентирано сметище също пламна, както и контейнер в центъра на Русе Снимка: архив

За изминалото денонощие екипите на дирекцията са реагирали на 11 сигнала за произшествия и инциденти.

Сутринта, между 10:30 и 11:35 ч., екип от ССОД – Русе е посетил адрес в жк „Чародейка“, във връзка с разпилян живак от счупен термометър. Спасителите са извършили действия по събирането на веществото и депонирането му.

От 11:32 до 13:55 ч. пожарникари от РСПБЗН – Две могили са били пратени на сигнал за запалени сухи треви и храсти в с. Баниска. На местопроизшествието са работили заедно с екип от 4 човека на доброволните формирования към кметството на селото. Те са съдействали, като са използвали гръбни пръскачки от противопожарното депо на кметството в Баниска. Горенето е ликвидирано на площ около 18000 кв.м.

За времето от 13:00 до 15:26 часа беленските огнеборци са работили по потушаването на пожар в сухи треви и храсти на адрес в с. Кривина, който са ликвидирали на площ около 900 кв.м.

Колегите им от пожарната в гр. Две могили в 14:30 часа също са пратени на пожар в сухи треви и храсти, като произшествието е възникнало в с. Каран Върбовка. При пристигане на място е заварена да гори суха растителност в дворно място, в близост до къща и селскостопанска постройка. Действията на огнеборците са предотвратили щети. Горенето е ликвидирано на площ около 600 кв.м.

В 14:40 екип от ССОД – Русе е изпратен на сигнал за запалени сухи треви и храсти и в гр. Русе, в района на кв. Средна кула. Огънят е загасен на площ около 100 кв. м, преди да достигне дървени бараки в близост.

От 16:07 до 16:11 ч. екип от Първа РСПБЗН е реагирал на сигнал за запалени отпадъци в метален контейнер в Русе на ул. Муткурова. Преди пристигане на екипа контейнерът е бил загасен от преминаващи граждани, а огнеборците са пренасочени към друг сигнал за пожар, постъпил междувременно – за запалени сухи треви в жк „Чародейка“. Там са изпратени още един екип от Първа РСПБЗН и екип от ССОД – Русе. Горели са отпадъци в нерегламентирано сметище, сухи треви и храсти. Горенето е ликвидирано на площ около 8500 кв.м., като са спасени намиращите се в близост къщи.

Още три сигнала за запалвания в сухи треви храсти и отпадъци са имали вчера пожарникарите – в гр. Ветово и по пътя за „Касева чешма“ в Русе, като и тези приезшествия са се разминали без щети.

Вечерта, между 17:45 и 19:45 ч., екип на РСПБЗН – Бяла е оказал съдействие при възникнало ПТП между два автомобила в района на Караманово.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, детето не ще да заспи.
Да му изпея ли песен?
- Първо опитай с добро!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари