Огнеборци спасиха коте, бедствало от два дни на дърво на булевард "Цар Освободител"

2
Горя пожар в парк до църквата в село Обретеник
Горя пожар в парк до църквата в село Обретеник Снимка: Getty Images / архив

Три сигнала са наложили намесата на дежурните екипи на дирекцията през изминалото денонощие.

За времето от 10:56 до 13:20 часа два екипа с два автомобила от РСПБЗН-Бяла са пратени на сигнал за пожар в пшеничен масив в землището на с. Белцов. При пристигане на място се е установило, че работници с техника на собственика на масива сами са загасили пожара. Служителите на пожарната са извърши дежурство и са гасили локални тлеещи огнища. При пожара са унищожени 43 дка пшеница. Причината за възникването му ще се изяснява от полицията в Бяла.

Между 13:09 и 14:15 часа екип от РСПБЗН-Две могили е реагирал на сигнал за запалени сухи треви и храсти в с. Обретеник, в парк до църквата. Запалването се е разпростряло на площ около 1000 кв.м., но е потушено без преки материални загуби.

Вчера екип на сектора „Спасителни оперативни дейности“ в пожарната е пратен да съдейства на Общината за смъкване на малко коте от дърво в Русе на булевард "Цар Освободител", пребивавало там от два дни. Съдействието е поискано от общинския приют.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари