Огнеборци спасиха гора край село Батин

0
Двама доброволци от селото са им помогнали
Двама доброволци от селото са им помогнали Снимка: архив

4 излизания са имали екипите на пожарната през изминалото денонощие. 

Вчера за времето от 10:30 до 12:20 часа екип от РСПБЗН – Две могили е пратен на сигнал за възникнало горене в сухи треви и храсти в с. Батин. При пристигане на място пожарникарите са установили, че е горяла суха растителност в близост до смесена гора. При извършените гасителни действия, двама човека от селото са оказали съдействие на екипа. Горенето е ликвидирано на площ около 10000 кв.м., като гората е била спасена.

Пожар в сухи треви са гасили и беленските пожарникари, за времето от 15:14 до 15:50 часа. Произшествието е възникнало в гр. Борово в близост до гробищен парк. Пожарът е ликвидиран на около 100 кв.м. площ, без щети.

В 17:38 часа е постъпило обаждане за възникнал пожар в изоставена постройка на адрес в русенския кв. Образцов чифлик. На местопроизшествието са пратени два екипа от Втора РСПБЗН. При пристигане на място огнеборците са заварили да горят суха листна маса, врата с каса и отпадъци в стълбищна клетка, водеща към приземен етаж на бивша лечебница, намираща се в двора на селскостопанската гимназия. Горенето е ликвидирано на площ около 8 км. Вероятна причина за пожара е събиране и изгаряне на листна маса и оставяне на мястото без надзор.

Екип на пожарната от Слово поле е реагирал снощи на сигнал за възникнало ПТП, за времето от 22:29 до 23:40 часа. Произшествието е станало на главен път II-21 / Русе - Силистра, след разклона за с. Сандрово. На място служителите са установили катастрофирал лек автомобил, който се бил отклонил вдясно по посока на движението и се е ударил в крайпътно дърво. Водачът е намерен изхвръкнал от автомобила в нивата до пътя. Откаран е от екип на ЦСМП в болница в Русе с тежки наранявания. Пожарникарите, заедно с останалите екипи на място, са огледали района, при което не е установено да е имало друг пътник в колата. Мястото и автомобилът са били обезопасени.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари