Огнеборицте в Русе са гасили 10 пожара за изминалото денонощие

0
Един от тях е с големи материални щети
Един от тях е с големи материални щети Снимка: Dunavmost

Екипите на РДПБЗН – Русе са имали 10 излизания по сигнали за изминалото денонощие – 8 пожара без нанесени щети, един с материални загуби и едно дежурство с пожарна техника.

7 пожара в сухи треви и храсти са гасили огнеборците в Русенско, като произшествията са станали до пътя с. Ряхово - с. Бабово; в землищата на с. Голямо Враново, с. Батин, с. Обретеник, с. Бабово, с. Бръшлен.

Запалване в контейнер за смет на ул. Троян са гасили пожарникарите в Русе.

Тази сутрин в 04:58 часа два екипа на Районната служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Бяла са изпратени на сигнал за пожар в автобус с турска регистрация по пътя РусеБяла. Произшествието е възникнало в района на километър 47 на главния път І-5. Според първоначалната информация, запалването е възникнало по време на движение, заради късо съединение. В автобуса не е имало пътници, а само трима шофьори. Пострадали няма. Пожарът е изгасен на площ от около 40 кв. м. Огнеборците са работили на местопроизшествието до 06:50 часа.

Заради инцидента движението по главния път в района е било временно преустановено и екипи на полицията са организирали обходен маршрут.

Движението е вече възстановено, като автомобилите се пропускат от полицията в едната лента. Шофьорите трябва да се движат със съобразена скорост, с повишено внимание и да спазват указанията на полицейските екипи на място.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари