Официално: Междусрочната ваканция на учениците ще е 9 дни

39
Децата почиват от 29 януари до 6 февруари, заявиха от МОН
Децата почиват от 29 януари до 6 февруари, заявиха от МОН Снимка: БГНЕС

Децата почиват от 29 януари до 6 февруари, заявиха от МОН

Решено е да има увеличаване на ваканцията за учениците. 9 неучебни дни ще има в края на първия срок - от 29-и януари до 6-и февруари, предложи министърът на образованието, предава Bulgaria ON AIR.

Николай Денков представи приоритетите в образованието за тази година на фона на настъпването на Омикрон и петата Ковид вълна. Сред тях са безплатна детска градина за децата над три години и увеличаване заплатите на учителите.

Основният мотив за междусрочната ваканцията на децата е, че всички прогнози са в края на месеца да сме с най-много новозаразени от началото на пандемията.

Министър Денков беше категоричен, че няма да има затваряне на училища на национално ниво.

За да се повиши качеството на образованието, според просветното ведомство, е нужно и учителите да бъдат по-мотивирани. За целта предлагат и увеличение на заплатите.

Предвидени са средства и за безплатно включване на всички деца над 3 годишна възраст в детските градини.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    10
    Иво
    Разпространявате невярно съдържание. Такава заповед няма. На сайтът на мон не е отбелязано дори. Проверете си източниците, че се превърнахте в сайт за фейк нюз.
  • 0
    9
    BNR Шумен
    Междусрочната ваканция на учениците ще бъде от 31 януари до 4 февруари. даа!
  • 3
    8
    Една българка
    До Илиева Каня Ви да работите като учител. Интересно ми е с тази нихилистична нагласа как бихте се справила. Явно сте безпарична и ще имате въможността да се напечелите. Щом сте такъв радетел за опазване на образованието - мястото Ви е при нас - тези, които повече от 30 г. се борим да налеем здрав разум г главите на отрочетата на такива като Вас! Не Б. Борисов, генът е в основата както на възхода, така и на провала.
  • 3
    7
    Гражданско образование
    Подвеждащо заглавие, некоректно поднесени вероятни полуистни. В момента има масово болни учители. Няма здрави учители, които да заместват. Ето за такива случаи е обучението в електронна среда от разстояние. Спокойно училищата биха могли да минат в ОЕСР, ситуацията с вируса ще се успокои, учителите ще оздравеят, и на 02.02. спокойно да започне вторият учебен срок, без да се налага ползването на допълнителни дни за междусрочна ваканция. Ако бъде взето решение за удължаване на ваканцията, смисъл няма да има. До 25 - 26. 01. ще окапят и малкото останали здрави учители и ученици и на практика учебен процес няма да има, а през удължената ваканция учениците от горен курс вече ще са оздравели и на воля ще щурмуват МОЛове и пицарии. .
  • -4
    6
    Илиева
    Е как няма да сте разочаровани учителите от новата власт-при тоя простак Бойко забравихте да ходите на работа, а за сметка на това заплатите ви доста пъти се "индексираха", а по отношение на децата, Бойко превърна в национален приоритет унищожаването на българското образование! А относно на отпуските-мисля, че си почивате достатъчно дни през годината, ако не ви харесва отидете в частния сектор да видите там как се увеличават заплатите и колко е платения годишен отпуск! Е няма как, примирете се с факта, че ще трябва да ходите на работа като всички граждани на страната, ерата на простаците Борисов, Вълчев, Фандъкова и сие приключи, Най-важни са децата, тяхното здраве и образование! Поздравления и адмирации за новата власт-най-после някой да помисли и за децата както е във всички нормални европейски държави!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари